Kulturföreningen Sticket

Välkommen till vår webbsida

Arrangerar du barnteater? Välkommen att läsa om våra föreställningar här nedan!För att se var vi spelar nästa gång, gå in under Föreställningar i menyraden.  Kulturföreningen Sticket har spelat barnteater i över 10 år. Alltid med eget manus och musik. Nästan alltid med ett troll. Och bara med snälla clowner.

Aktuella föreställningar:

Häxan med vänner- en snurrig musikshow


För barn 3-8 år*

Häxan bjuder in till en musikshow tillsammans med sina vänner från Sagoskogen. Gick trollet i skolan när han var liten? Har clownen alltid haft stora skor? Och varför var han så ledsen när han var liten? Det och en del annat får du veta i denna snurriga show.

En midsommarnattsdröm - eller hur prinsessan blev så modig

För barn 6-10 år*

I sagoskogen förbereds det för fest. Både Trollet och hans gamle vän William fyller 400 år. Prinsessan är som vanligt på jakt efter en prins och Puck har säkert något lurt i kikaren. Men en oväntad gäst dyker upp i sagoskogen. Någon som har helt andra planer...

En liten Julsaga

För barn 4-9 år*

En liten Julsaga är en dockteaterversion av Dickens klassiska En julsaga. Handlingen utspelar sig på en liten teater där det ska bli julfest. Men den snåle och sura direktören vill inte vara med på fest. På natten får direktören besök från rymden. Rymdprinsessan Indra lånar ut sin rymdhjälm och direktören får se både baktid och framtid och direktören förändras...

En Drömsaga
För barn 4-8 år*
 
 En drömsaga är en dockföreställning som hämtat inspiration från August Strindbergs " Ett drömspel" . Indra kommer från en planet långt borta i en annan galax. På hennes planet är det ganska tråkigt och hon har kommit för att se hur det är på jorden. Här träffar hon bland andra diktaren August, Discoprinsessan, Bandspelarbengt och Kalle Fästing.Hon upptäcker också att det finns mycket orättvisor på jorden och vill ändra på det. På en blå dörr står det skrivet "svar på allt". Men dörren vaktas av potatisgrisen...Kalaset

För barn 3-7 år *

Miranda har varit på kalas, men blir osams med sina kompisar och hamnar istället i sagoskogen. Här bor häxor, troll, clowner och prinsessor. Pjäsen är fartfylld och rolig men har ett allvarligare djup om vänskap och ensamhet.
Esmas dröm

För barn 4-8 år*

Esma känner sig hängig och trött och fröken skickar hem henne från skolan. Då kommer prinsessan på besök och upptäcker att den elaka häxan har stulit Esmas drömmar. Tillsammans med piraten får de ge sig iväg till sagolandet. Om vikten av drömmar.

Trolljakt

För barn 3-7 år *

På teatern finns det ett litet troll, men inget stort. Prinsessorna bestämmer sig för att leta rätt på ett troll. Är dom verkligen så farliga och tjuviga som direktören tror? En pjäs om fördomar.


MÖTET

För vuxenpublik

Året är 1881, några dagar före jul kliver en man av tåget i Jönköping. Han har just påbörjat en resa som ska förändra Sverige. Samtidigt går en ung kvinna hem från en lång dag på tändsticksfabriken.
Pjäsen är ca 30 minuter och har en enkel rekvisita som gör att den går att spela i princip var som helst. Har du frågor om vår föreningen eller våra föreställningar går det bra att skriva direkt här på hemsidan på kontaktsidan eller maila kulturforeningen.sticket@gmail.com eller

 ring 072-3118679

org.nr  802430-9570

* Åldersangivelserna är bara en liten vägledning, vi välkomnar alla som vill titta och hoppas att alla barn och vuxna i publiken har roligt. Men om man har små barn med sig så kan det vara bra att tänka på att troll och clowner kan se lite läskiga ut.


Senaste kommentarer

16.03 | 10:14

Välkomna!

15.03 | 08:15

Vill gärna boka tre biljetter till föreställningen 2:a april!

06.07 | 16:37

Hej Va kul! Jag mailar er, hittade adressen info@ojahembygd...

06.07 | 14:54

Gemla Hembygdsförening kan vara intresserade av någon av Era föreställningar